Leskisten

Om jullie werk te besparen hebben we leskisten samengesteld! We komen de leskist in je klas brengen en geven dan ook een gastles, zo kunnen je leerlingen en jij zien hoe de materialen werken. Vervolgens mag je de leskist ongeveer 3 weken in de klas houden en hebben jullie de tijd om te ontdekken en te leren. Wie weet ontdekken jullie wel nieuwe talenten!
 
Reserveren? Ga naar het reserveringsformulier.

Leskist Bee-bot (groep 1 tot 3)


Behalve de Bee-bot met alle benodigde materialen vind je in deze kist ook een spel, waarbij kinderen elkaar kunnen programmeren en Kraak de code, coderen met kralenplanken. We proberen met het uitlenen rekening te houden met de thema's die op dat moment in de klas leven.

 

Reserveren? Ga naar het reserveringsformulier.

Leskist Blue-bot (groep 1 tot 3)

Deze robot is de grote broer van de  Bee-bot. Hij heeft de extra functie dat hij bestuurbaar is vanaf een iPad, waardoor het programmeren al iets abstracter wordt. Ook kan je vanuit de app hoeken van 45 graden en herhalingen programmeren. 

 

Reserveren? Ga naar het reserveringsformulier.

Leskist Scratch (groep 6, 7 en 8

Leer blockly programmeren en maak je eigen verhaal of spel in Scratch. In de leskist vind je een handleiding waarin wordt uitgelegd hoe je een leerkrachtaccount aanmaakt in Scratch. Bovendien zijn er verschillende series leskaarten toegevoegd waarmee de kinderen zelfstandig kunnen ontdekken welke functie de blokjes hebben. Daarnaast is er een spel dat je buiten op het plein of in de speelzaal kan spelen.

 

Reserveren? Ga naar het reserveringsformulier.

Leskist Green Screen groot (groep 1 tot 8)

In deze leskist vind je alle materialen om in je klas een Green Screen op te bouwen. De gastlessen zijn aangepast aan de leeftijd van de groep. In de bovenbouw leggen we uit hoe GreenScreen technologie werkt en leren we de kinderen de basis van videobewerking met iMovie. Vervolgens kan je de materialen in de klas gebruiken om een thema creatief te verwerken!
In de middenbouw en onderbouw is het superleuk om kinderen voor de GreenScreen te fotograferen als hun helden of naar aanleiding van een prentenboek. Mogelijkheden te over dus!
Ook is het mogelijk om deze leskist te combineren met een labbezoek of te boeken als losse workshop.

 

Reserveren? Ga naar het reserveringsformulier.

Leskist Verderkijkdoos (groep 1 tot 8)


Toen we deze kist vorig jaar op de IPON zagen, waren we razend enthousiast! Hiermee kan je werken aan creativiteit, beeldende vorming en digitale geletterdheid.
De doos is beplakt met spiegels, je kan er een tablet achterzetten met de gewenste achtergrond foto of film. Vervolgens is de bovenkant open, zodat je verschillende materialen in en uit de doos kan halen. Aan de voorkant is een opening waardoor je met een mobiel foto's kan maken. Je krijgt er filters bij en suggesties voor bruikbare materialen.
Deze leskist wordt natuurlijk geleverd met lessuggesties. 

Kijk op deze pagina voor resultaten van kinderen!

 

Reserveren? Ga naar het reserveringsformulier.