Leskisten

Om jullie werk te besparen hebben we leskisten samengesteld! We komen de leskist in je klas brengen en geven dan ook een gastles, zo kunnen je leerlingen en jij zien hoe de materialen werken. Vervolgens mag je de leskist ongeveer 3 weken in de klas houden en hebben jullie de tijd om te ontdekken en te leren. Wie weet ontdekken jullie wel nieuwe talenten!
 
Reserveren? Ga naar het reserveringsformulier.

Leskist Botley (groep 1 tot 3)

De Botley is een vriendelijk ogende robot, speciaal voor jonge kinderen. Hij is bestuurbaar met een afstandsbediening. Bij de robot horen diverse accessoires en een mat. Je kan er een parcours mee afleggen.In de kist vind je lessen, waarmee je de kinderen gericht aan het werk kan zetten.Daarnaast zit er in deze kist ook een spel waarmee kinderen elkaar kunnen programmeren en Kraak de code kaarten, waarmee ze kunnen programmeren op de kralenplank.

 

Reserveren? Ga naar het reserveringsformulier.

Leskist Bee-bot (groep 1 tot 3)


Behalve de Bee-bot met alle benodigde materialen vind je in deze kist ook een spel, waarbij kinderen elkaar kunnen programmeren en Kraak de code, coderen met kralenplanken. We proberen met het uitlenen rekening te houden met de thema's die op dat moment in de klas leven.

 

Reserveren? Ga naar het reserveringsformulier.

Leskist Blue-bot (groep 1 tot 3)

Deze robot is de grote broer van de  Bee-bot. Hij heeft de extra functie dat hij bestuurbaar is vanaf een iPad, waardoor het programmeren al iets abstracter wordt. Ook kan je vanuit de app hoeken van 45 graden en herhalingen programmeren. 

 

Reserveren? Ga naar het reserveringsformulier.

Leskist Ozobot (groep 4 tot 6)


Programmeren met kleurcodes getekend met stiften, hoe werkt dat? Of door met puzzelstukjes een parcour te leggen!
En wist je dat het ook met de iPad kon? Via de app OzoBlockly kun je de Ozobot ook met codeblokjes besturen. Voor beide manieren vind je in de leskist verschillende lessen.
Verder in deze kist een spel voor fysiek programmeren en Scratch Jr. of Scratch kaarten.

 

Reserveren? Ga naar het reserveringsformulier.

Leskist Micro:Bit (groep 7 en 8)

Leer hoe je de Micro:bit, een computer zo groot als een bankpasje, kan besturen! Ook de Micro:bit is blockly bestuurbaar. Een heel mooi materiaal als opvolger van Scratch dus.

En als je het programmeren een beetje snapt, kan je met ledlampjes, sensoren, motoren en ga zo maar door eindeloos varieren in verwerkingsmogelijkheden. Het perfecte materiaal om mee te programmeren, ontwerpen en creëeren. In de leskist zitten leskaarten waarmee leerlingen zelfstandig kunnen ontdekken en leren. 

 

Reserveren? Ga naar het reserveringsformulier.

Leskist Green Screen klein (Groep 1 tot 8)


Bij deze leskist krijg je de Green Screen Box in je klas.
Dit is een set voor op tafel, waarbij kinderen met klei, poppetjes, lego en andere voorwerpen hun eigen verhalen kunnen uitspelen. Te combineren met de apps iMovie, DoInk of StopMotion filmpjes! Creatieve mogelijkheden te over dus! In de gastles zullen we de kinderen leren hoe de applicaties werken, zodat ze in de weken daarna zelfstandig aan de slag kunnen!

 

Reserveren? Ga naar het reserveringsformulier.

Leskist Makedo

Maak met de blauwe schroeven kartonnen craties bij diverse thema's! Leerlingen leren werken met een kartonzaag, kartonboor en schroevendraaier. Daarnaast komen er verschillende soorten van verbindingen aan bod! En het mooiste van alles, samenwerken is een must! In de leskist vind je inspiratiekaarten, schroeven en natuurlijk de gereedschappen.